Kuře na smetanové hořčici s bylinkovými bramborovými klínky

Pojďme vytvořit zajímavý a lahodný pokrm, jehož základní ingrediencí je Hořčičný Krém, který kombinuje trpké i slané tóny v cenově dostupném, lahodném a snadno připravitelném pokrmu. Naším pokrmem bude Kuře se smetanovou hořčicí a bramborovými klínky, klasický komfortní pokrm s nádechem, který je ideální pro rodinné večeře a ohromení hostů, aniž by stál příliš mnoho.

Ingredience
Připravte si brambory
Uvařte kuře
Podávejte na

Ingredience

Upravte počet porcí:

Připravte si brambory

1. Preheat your oven to 400°F (200°C). Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem.
2. Ve velké míse promíchejte bramborové klínky s olivovým olejem, česnekovým práškem, paprikou, směsí bylinek, solí a pepřem, dokud se rovnoměrně neobalí.
3. Rozložte bramborové klínky na připravený plech v jedné vrstvě. Pečte 25-30 minut nebo dokud nebudou zlatohnědé a křupavé, v polovině doby pečení je obracejte.

Uvařte kuře

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte kuřecí maso a opékejte je 5-7 minut z každé strany, nebo dokud nezíská zlatohnědou barvu a není propečené. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
2. Na stejné pánvi přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte, dokud cibule nezprůsvitní a nezměkne, asi 3 minuty.
3. Přilijte kuřecí vývar, aby se pánev odmastila, a seškrábněte všechny připečené kousky ze dna pánve. Vmíchejte hořčičnou smetanu, hustou smetanu, sušený tymián a med (pokud používáte). Přiveďte k varu a nechte omáčku mírně zhoustnout, asi 5 minut.
4. Vraťte kuře na pánev a obalte ho v omáčce. Vařte další 2-3 minuty, nebo dokud není kuře prohřáté a omáčka nezhoustne podle vašich představ.

Podávejte na

Na talíři podávejte kuře na smetaně s hořčicí a bylinkové brambory. Pro lepší chuť kuře pokapejte přebytečnou omáčkou. Ihned podávejte s přílohou v páře vařených zelených fazolek nebo čerstvým salátem, aby bylo jídlo kompletní.

Vychutnejte si tento příjemný a zároveň rafinovaný pokrm, ve kterém vynikne to nejlepší z hořčičného krému, jehož krémová struktura a pikantní chuť doplní šťavnaté kuře a pikantní brambory. Ať už se jedná o večeři na všední večer nebo o příležitostné stolování, je to recept, který potěší všechny chuťové buňky a inspiruje i ty nejzkušenější kuchaře k prozkoumání úžasných možností vaření s hořčičným krémem.

Kuře na smetanové hořčici s bylinkovými bramborovými klínky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přesunout se na začátek